Ziua Academiei Române – 151 de ani

Ziua Academiei Române - 151 de ani. Personalități ale vieții publice vor fi prezente la Sesiunea solemnă organizată cu prilejul aniversării

Academia Română va sărbători luni, 3 aprilie 2017, în sesiune solemnă a Adunării Generale, împlinirea a 151 de ani de la înființare. Evenimentul se va desfășura în Aula Academiei Române, începând cu ora 10.

Sesiunea va fi condusă de acad. Ionel-Valentin Vlad, Președintele Academiei Române, al cărui discurs de deschidere va face referiri la misiunea Academiei Române de-a lungul unui secol și jumătate de istorie modernă a României, precum și la rolul instituției în cultura și știința românească.

Sesiunea va fi onorată de prezența autorităților Statului Român, de personalități ale culturii și științei românești, de membri ai academiilor europene. Administrația Prezidențială va transmite un mesaj de felicitare. (…)

Astăzi, Academia Română are un număr de 14 secții, în care, prin lege și statut, pot fi înscriși maximum 181 de membri titulari și corespondenți și 135 de membri de onoare, din care cel mult 40 din țară.

articolul integral, la sursa: activenews.ro 

de Răzvan Marica

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.