Un nou domeniu în istoria artei: copertele discurilor de vinil

indexAlbumul „Art Record Covers” (Taschen Books) este dedicat unei arte aproape dispărute: ilustraţia copertelor albumelor muzicale pe suport vinil.

„Art Record Covers” este o retrospectivă a celor mai interesante 500 de coperte ale albumelor vinil din 1955 până în prezent. În fapt, ilustraţiile pentru copertelor discurilor de vinil sunt o incursiune în istoria artei secolului XX: artă Pop, Conceptuală, Postmodernă etc., relatează Mediafax.

Jean-Michel Basquiat, Banksy, Damien Hirst, Salvador Dali, Andy Warhol şi mulţi alţi artişti celebri şi-au alăturat numele unor viniluri care au devenit iconice.

Albumul „Art Record Covers” a apărut în condiţiile în care vânzările discurilor de vinil au ajuns, în 2016, la un record al ultimilor 25 de ani.

Peste 3,2 milioane de discuri de vinil au fost vândute anul trecut, cu 53% mai multe decât în 2015, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat din 1991.

Statisticile, întocmite de asociaţia British Phonographic Industry (BPI), evidenţiază că 2016 a fost al nouălea an consecutiv de creştere pentru vânzările discurilor de vinil.

preluat de la sursa: descopera.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.