Incepe targul Gaudeamus, organizat de Radio Romania. Cum a ajuns China oaspete de onoare, cu cel mai mare stand si mii de titluri, inclusiv o carte a presedintelui Xi Jinping

Image result for go game boardA 23-a editie a Targului international de carte Gaudeamus isi deschide, joi, portile la Romexpo, avand ca invitat de onoare, de data aceasta, China. La doi ani dupa ce invitat de onoare a fost Rusia si in contextul politic international de acum, invitatia speciala acordata Chinei a starnit ironii in mediile culturale si editoriale romanesti, unele edituri participand anul acesta inclusiv cu volume despre situatia din Tibet sau incalcarea drepturilor omului in Republica Populara. Pe de alta parte, editurile saluta, oficial, participarea Chinei, care are rezervat un spatiu mare in Pavilionul Central de la Romexpo.

De ce China?

Gaudeamus are invitati de onoare incepand din 2010. Mai intai a fost Belgia prin Delegatia Valonia Bruxelles, dupa care au primit acest statut Italia, Republica Moldova, Grupul Tarilor Nordice (Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda), Rusia (in 2014), Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania. Anul acesta a venit randul Chinei.

  • Comparativ, al doilea mare targ de carte organizat in Romania, Bookfest (eveniment al editorilor), a avut ca invitati de onoare, in ultimii ani, tari preponderent europene: Spania, Ungaria, Franta, Germania/Austria/Elvetia, Polonia, Cehia si Israel.

Organizatorul Gaudeamus, Radio Romania, spune ca la editia a 23-a a targului China va avea cel mai mare stand ocupat pana acum de vreun invitat de onoare, avand mai multe zone de expunere (2000 de titluri) si un spatiu propriu de evenimente. Acolo vor fi organizate evenimente de tip profesional, dezbateri, iar cinci scriitori importanti din China vor fi prezenti la targ. Printre volumele lansate – „Guvernarea Chinei”, volum al presedintelui chinez Xi Jinping.

continuarea articolului la sursa: HotNews.ro

scrisă de C. Ionescu

sursa foto: amazon.com 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.