O aplicatie falsa Pokemon Go preia controlul telefonului

Expertii Kaspersky Lab au descoperit in Google Play o noua aplicatie malware, Guide for Pokemon Go, care poate sa obtina drepturi de acces pe smartphone-urile cu Android si apoi sa instaleze/dezinstaleze aplicatii si sa afiseze publicitate nesolicitata, aceasta fiind descarcata de peste 500.000 de ori, cu cel putin 6.000 de infectari reusite.

Desi Kaspersky Lab a anuntat Google despre prezenta acestui troian, iar aplicatia a fost scoasa din Google Play, o jumatate de milion de telefoane sunt vulnerabile.

„Troianul are unele caracteristici interesante care il ajuta sa nu fie detectat. De exemplu, nu incepe sa actioneze imediat ce victima instaleaza si deschide aplicatia. In schimb, asteapta ca utilizatorul sa instaleze sau sa dezinstaleze o alta aplicatie, iar apoi verifica daca aplicatia functioneaza pe un dispozitiv real sau pe unul virtual.

Daca are de-a face cu un dispozitiv real, troianul asteapta inca doua ore inainte de a-si incepe activitatea. Nici in acel moment nu este sigur ca s-a produs infectarea. Dupa ce se conecteaza la serverul lui de comanda si control si isi uploadeaza informatii despre dispozitivul infectat: model, tara din care provine, limba si versiunea de OS, troianul va astepta un raspuns.

Doar in cazul in care primeste raspunsul va continua cu alte solicitari si cu descarcarea, instalarea si implementarea unor module malware suplimentare”, explica specialistii.

Articolul integral la sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.