Școala viitorului vă așteaptă online!

MyK_640x480Mai țineți minte acele compuneri pe care le scriam în generală cu titlul „Școala viitorului”? Cum am vrea să arate? Cum am învăța? Cum ar fi profesorii noștri? Etc. Îmi amintesc că mereu îmi imaginam ceva extrem de modern, ceva vesel și jucăuș, care să mă atragă și unde să învăț jucându-mă. Desigur, o parte erau fantezii de copil care vara cânta „A venit vacanța cu trenul din Franța!”, dar pe undeva, când mă gândesc acum, realizez marele adevăr din spatele lor.

Toate aceste rememorări au fost prilejuite de o mică descoperire făcută online: este vorba despre platforma de e-learning mykoolio.com, un fel de Școala Viitorului pe care mi-o imaginam eu în copilărie, devenită realitate.

Dacă ești elev în clasele I-VII poți păși în propria Școală a Viitorului cu ajutorul platformei mykoolio.com: peste 200 de lecții interactive și exerciții de română și matematică te așteaptă să le rezolvi. Și nu oricum! Profesorul Koolio îți va da de fiecare dată câte o misiune, iar tu vei pleca de fiecare dată înr-o nouă aventură unde, pe negândite, vei dobândi noi cunoștințe și vei învăța lucurile predate la școală amuzându-te.

Mai trebuie să spun cât de tentant sună asta? Să poți învăța 100% online, nu neapărat buchisind la birou ci chiar de pe laptop sau tabletă, instrumente atât de fascinante în copilărie :). Să ai parte de lecții interactive, unde să nu fii un simplu ascultător, ci să iei parte activ la călătoria prin Universul Cunoașterii. Ca să nu mai vorbesc despre avantajul mobilității; și aici mă gândesc mai ales la părinți: poți avansa cu lecțiile de oriunde te afli, nu trebuie musai să stai acasă.

Chiar dacă totul pare simplu și distractiv, în spatele platformei mykoolio.com se află minți luminate care au gândit totul în așa fel încât procesul de învățare să fie unul cât mai simplu și firesc.  Un colectiv de 20 de profesori români coordonați de prof. Radu Gologan (Coordonator al Lotului Olimpic de Matematică) și-au pus la dispoziție abilitățile și experiența de predare, iar în acest proces a fost implicată și o echipa de peste 30 elevi.

Dacă ești elev sau părinte poți accesa gratuit partea de lecții, iar pentru un abonament lunar de aproximativ 28 de lei poți baneficia și de exerciții și statistici. Ca profesor, ești încurajat să transformi lecțiile de la clasă în niște experiențe memorabile pentru că ai acces gratuit la toate materialele de pe platformă.

Iar în perioada 23-29 mai poți participa în mod gratuit la concursul pus la cale pe mykoolio.com: adună un punctaj mai mare de 60 de puncte la testele de evaluare și vei primi o diplomă din partea organizatorilor.

Scris de  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.