Scriitoarea franceză Juliette Benzoni, „regina romanului istoric”, a decedat la 95 de ani

Imagini pentru Juliette BenzoniScriitoarea şi scenarista franceză Juliette Benzoni, supranumită „regina romanului istoric”, a decedat la vârsta de 95 de ani, conform unui comunicat postat pe site-ul acesteia, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

„Anunţăm cu regret că foarte draga noastră Juliette, autoarea noastră iubită, ne-a părăsit la sfârşitul săptămânii trecute. S-a stins uşor, în timp ce dormea, fiindu-i alături fiica ei Anne”, se arată într-un comunicat postat luni pe site-ul scriitoarei.

„Avea 95 de ani şi de peste 50 de ani ne-a oferit învăţături despre istorie şi ne-a delectat cu personaje magnifice de care suntem foarte ataşaţi! Ne-a lăsat moştenire 86 de bijuterii”, precizează site-ul autoarei.

Editura Plon a confirmat decesul scriitoarei.

Născută cu numele Andrée-Marguerite-Juliette Mangin pe 30 octombrie 1920, la Paris, scriitoarea de succes a decedat în locuinţa sa din Saint-Mandé (Val-de-Marne). Juliette Benzoni şi-a început cariera ca jurnalistă, după care a debutat, în anii 1960, cu seria de şase romane „Catherine”. A continuat cu volumele „Florentine” (patru romane), „Marianne” (cinci volume), „Le Boiteux de Varsovie” (14 romane), „Le Gerfaut des brumes” (patru romane) şi „Secret d’Etat” (trei romane), temele predilecte fiind Renaşterea italiană, cruciadele, Războiul de 100 de ani.

de Departamentul Life – Mediafax

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.