Cât costă examenul de certificare lingvistică la limba franceză şi când încep înscrierile

indexExamenul de certificare lingvistică la limba franceză (DELF) nu este gratuit, tarifele percepute elevilor fiind în funcţie de nivelul de competenţă pentru care aceştia dau examen. Pentru sesiunea sesiunea 20-21 februarie 2016,tarifele sunt între 160 şi 315 lei de elev.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, înscrierile pentru examenul de certificare lingvistică la limba franceză (DELF),sesiunea 20-21 februarie 2016, se vor desfășura în perioada 12 ianuarie – 27 ianuarie 2016.

Tarifele sunt : A1 elev 160 lei, A2 elev 210 lei,B1 elev 285 lei,B2 elev 315 lei

Înscrierea  elevilor  la DELF  se face de către profesorul de limba franceză până în data de 27.01.2016. Suma totală  adunată de profesor va fi depusă în contul BRD al Institutului Francez din Cluj – Napoca. Pentru detalii privind contul BRD, contactaţi prof. Trif Alice, e-mail: alicetrif2@gmail.com.

De asemenea, profesorii vor trimite fişa de înscriere și dovada plății scanate și un tabel recapitulativ (numele si prenumele elevului, numele profesorului de la clasa si nivelul la care se prezintă candidatul) pe adesa de e-mail alicetrif2@gmail.com (până în data de 27.01.2016).

Plata se face grupat pentru mai mulți elevi; pe dovada de plată, profesorul va specifica numărul de elevi înscrişi pe fiecare nivel. Banii – reprezentând taxa de examen – se adună de la elevi pe bază de tabel cu semnatura elevilor. Convocările pentru examen vor fi înmânate elevilor de către profesori, fişele de înscriere se completează de către elevi şi se predau profesorilor.

Diploma de Studii de Limba Franceză (DELF) şi Diploma Aprofundată de Limba Franceză (DALF) reprezintă şase diplome, corespunzând celor şase niveluri ale Cadrului european comun de referinţă pentru limbi străine (CECRL). Cele şase diplome care formează DELF şi DALF sunt complet autonome. Astfel, în funcţie de nivelul său de limbă, candidatul se poate înscrie direct la examenul corespunzător alegerii sale.

Pentru fiecare nivel sunt evaluate următoarele patru competenţe: înţelegerea documentelor orale,exprimarea orală, înţelegerea documentelor scrise şi exprimarea în scris. Pentru elevi există o variantă a acestor examene: DELF “Elevi” (numai pentru nivelurile cuprinse între A1 şi B2).

de

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.