Bradul cu povești: 8.000 de volume, trei bibliotecari şi multă muncă

O bibliotecă de la malul mării se laudă cu cel mai mare brad din România realizat din cărţi. Pentru ridicarea bradului de trei metri a fost nevoie de aproape opt mii de volume, trei bibliotecari ingenioşi şi multe ore de muncă.

Trei voluntari ai Bibliotecii Colorate din Constanţa au muncit 20 de ore la ridicarea bradului din cărţi. Fiecare volum a fost aşezat cu grijă, până ce construcţia a atins înălţimea de trei metri.

„Realizarea acestui brad a durat patru zile, cu aproximaţie 5 ore în fiecare zi”, spune Radu Niculescu, bibliotecar voluntar.

„Bradul Colorat, pentru că aşa îi spunem noi, are peste 7.000 de cărţi, între 7.000 şi 8.000 de cărţi, asta din diferenţa cărţilor pe care nu le mai avem în bibliotecă”, spune Victor Maxim, fondatorul Bibliotecii Colorate.

În brad se găsesc volume de literatură şi tratate din diferite domenii.

Nu am mai văzut niciodată, e prima oară în viaţa mea când văd aşa ceva şi chiar îmi place, fiind o cititoare înrăită să văd aşa ceva. Cred că aş face şi acasă, dar nu am atâtea cărţi”, spune o vizitatoare a bibliotecii.

Biblioteca Colorată din Constanţa a fost deschisă anul trecut, în luna noiembrie, şi este proiectul unei organizaţii nonguvernamentale. A început cu 15.000 de cărţi donate de edituri sau de cititori.

sursa + stire: digi24.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.