Pro TV nu va mai difuza emisiunea lui Dan C. Mihailescu, „Omul care aduce cartea”

Pro TV a decis sa renunte la difuzarea emisiunii lui Dan C. Mihailescu, „Omul care aduce cartea”, anunta criticul si istoricul literar, pe blogul lui.

„Dragi prieteni si eventuali ratacitori prin aste coclauri internetice, iata-va partasii unei triste bucurii.

Vineri 4 decembrie 2015, orele 11,20 AM, in biroul doamnei Gabriela Popescu, directorul Stirilor Pro Tv, s-a petrecut – cu gratie amicala, comprehensiune ludic-reciproca si suava resemnare de ambele parti – decesul emisiunii „Omul care aduce cartea” (ianuarie 2000 – ianuarie 2016)”, a scris acesta.

Criticul afirma ca decizia televiziunii nu a fost o surpriza si precizeaza ca i s-a lasat deschisa „orice cale de revenire, cu conditia gasirii unei surse credibile si ‘cu blazon’ de sponsorizare, de talia BNR, BOR, British Council si altele asemenea”. „Ceea ce, pe unul nedotat socialmente si financiar ca mine, il depaseste in chip flagrant”, comenteaza el.

Dan C. Mihailescu afirma ca nu are nicio „ranchiuna” fata de Pro TV si i se pare justificata decizia „de a curma existenta unei emisiuni care nu aduce niciun beneficiu financiar postului, indiferent de prestigiul simbolic aferent. Este o lege aspra, infinit discutabila, dar, prin aceasta, nu mai putin acceptabila”.

„Pro Tv a initiat-o, Pro Tv m-a extras din hibernarea scriitoriceasca, astfel incat Pro Tv avea tot dreptul sa puna capat acestui lux cultural excesiv in peisajul mediatic al ‘vicleimului valah’, ca sa folosesc o formula draga ‘conului Costica Argetoianu’.

Ce va fi pe mai departe e, pur si simplu, voia lui Dumnezeu si, deci, destin personal”, comenteaza el.

One response to “Pro TV nu va mai difuza emisiunea lui Dan C. Mihailescu, „Omul care aduce cartea”

  1. Îl mai urmăream din când în când. Nu știu câți îi vor resimți lipsa. Nu știu nici câți vor resimți lipsa televiziunii, când va dispărea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.