Scriitorul francez Eric-Emmanuel Schmitt se întâlneşte cu publicul din România pe 8 şi 9 decembrie

Image result for Eric-Emmanuel SchmittDouă evenimente prilejuite de vizita scriitorului francez Eric-Emmanuel Schmitt, al cărui roman „Femeia în faţa oglinzii” a fost publicat la editura Humanitas Fiction, vor avea loc pe 8 şi 9 decembrie, în Bucureşti.

Astfel, pe 8 decembrie, de la ora 19.00, la Institutul Cervantes din Bucureşti, va fi lansat romanul „Femeia în faţa oglinzii”, de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Humanitas Fiction la Gaudeamus 2015, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

La eveniment vor participa, alaturi de autor, jurnalistul Luca Niculescu şi Denisa Comănescu, directorul general al Humanitas Fiction.

Accesul la eveniment se va face pe baza unei rezervări la numarul de telefon 021.311.40.01 sau pe adresa de e-mail cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, pâna pe 8 decembrie, ora 15.00.

Pe 9 decembrie, la ora 18.30, Ateneul Roman va găzdui conferinţa „Eric-Emmanuel Schmitt în dialog cu Marina Constantinescu”, un eveniment realizat în cadrul „Conferinţelor Ateneului Român”.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete din incinta Ateneului Român, la preţul de 10 lei.

Ambele evenimente se vor încheia cu sesiuni de autografe acordate de Eric Emmanuel Schmitt.

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960, la Lyon. În 1983 a absolvit cursurile École Normale Supérieure, cu o diplomă în filosofie. Trei ani mai târziu, a obţinut titlul de doctor în filosofie. A debutat în 1991, cu o piesă de teatru, „Noaptea la Valognes”. Îi urmează „Vizitatorul”, care îi aduce consacrarea şi pentru care este distins cu trei premii Molière, „Variaţiuni enigmatice”, „Libertinul” etc.

În 1994, i-a apărut primul roman, „Secta Egoiştilor”, dar a scris în continuare piese de teatru. În 2001, a fost recompensat de Academia Franceză cu Grand Prix du Théâtre pentru întreaga activitate.

Alte romane de succes ale sale sunt: „Evanghelia după Pilat” (2000), „Partea celuilalt” (2001), „Pe când eram o operă de artă” (2002), precum şi eseul „Viaţa mea cu Mozart” (2005). Volumele care alcătuiesc „Ciclul Invizibilului – Milarepa” (1997), „Domnul Ibrahim şi florile din Coran” (2001), „Oscar şi Tanti Roz” (2002), „Copilul lui Noe” (2004), „Luptătorul de sumo care nu se putea îngrăşa” (2009) şi „Cei zece copii pe care doamna Ming nu i-a avut niciodată” (2012), s-au aflat luni întregi pe listele de bestselleruri din numeroase ţări.

Eric-Emmanuel Schmitt este autorul a patru volume de nuvele şi povestiri: „Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri” (2006), „Visătoarea din Ostende” (2007), „Concert în memoria unui înger” (2010), distins cu Premiul Goncourt pentru nuvelă, şi „Cei doi domni din Bruxelles” (2012). În 2008, a publicat romanul „Ulysse from Bagdad”, în 2011, „Femeia în faţa oglinzii”, în 2013, „Papagalii din Piaţa Arezzo” şi, în 2014, dipticul „Elixirul dragostei” şi „Otrava iubirii”. Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste 20 de premii şi distincţii literare, iar cărţile sale sunt traduse în peste 40 de limbi.

de Dorina Calin

sursa: mediafax.ro 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.