Muzeul Rodin din Paris, redeschis pentru public, după renovări de trei ani

Muzeul Rodin din Paris va fi redeschis pentru public în această săptămână, după renovări care au durat trei ani, şi va include o nouă expoziţie dedicată renumitului sculptor francez, informează Reuters.

Situat în centrul capitalei franceze, Hotel Biron şi grădina sa au reprezentat spaţiul în care a trăit şi a lucrat Auguste Rodin în ultimii ani din viaţă, înainte de decesul său din 1917, şi includ câteva versiuni ale sculpturilor „Gânditorul” şi „Sărutul” – două dintre cele mai cunoscute opere ale artistului.

Muzeul atrage circa 700.000 de vizitatori în fiecare an şi a avut nevoie de o finanţare de 16 milioane de euro pentru lucrări de renovare, care au cuprins reparaţii urgente la nivelul podelelor şi o revizuire generală a designului interior.

Instituţia are de acum un nou aspect şi expune opere ce nu au mai fost văzute niciodată în public, alături de câteva tablouri din colecţia personală a lui Rodin, realizate de pictori de seamă, precum Vincent van Gogh şi Edvard Munch.

Muzeul Rodin se va redeschide pentru public pe 12 noiembrie, ziua în care se vor împlini 175 de ani de la naşterea artistului francez.

Sculptorul, graficianul şi pictorul francez Auguste Rodin (12 noiembrie 1840 – 17 noiembrie 1917) a revoluţionat limbajul sculpturii, fiind considerat de mulţi critici drept cel mai mare sculptor după Michelangelo. Rodin şi-a demonstrat modernitatea nu doar prin stilul conceptual al lucrărilor sale, ci şi prin modul de expunere, alegând spaţiile în aer liber.

de Florin Badescu – Mediafax

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.