Premieră pentru România: Prima apariţie la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing

indexPotrivit unui comunicat al ICR, potrivit Agerpres, evenimentele propuse prin Centrul Național al Cărții (CNC) și ICR Beijing vor include dezbateri și întâlniri la care vor participa editori, scriitori, traducători, profesori universitari și jurnaliști români și chinezi. Acestea vor pune în valoare patrimoniul literar românesc și vor oferi o perspectivă asupra evoluțiilor literare și editoriale actuale din România.

Printre invitați la cea de-a 22-a ediție a celui mai important eveniment de profil din China se numără scriitorii Eugen Uricaru și Horia Gârbea, editoarea Raluca Tudor și Bogdan Popescu, directorul Centrului Național al Cărții din cadrul ICR.

La standul României vor fi expuse volume publicate de 14 edituri din spațiul editorial autohton: Art, Casa de Pariuri Literare, Corint, Curtea Veche, Humanitas, Igloo, Editura ICR, Polirom, Ravex Coms, Orizonturi, Tracus Arte, Tritonic, Vivaldi, Vremea, precum și albume editate de Muzeul Național de Artă și Muzeul Național de Artă Contemporană.

Reprezentanți ai CNC din cadrul ICR vor avea întâlniri cu editorii, în vederea promovării programelor de traduceri: Translation and Publication Support Programme (TPS) și Publishing România.

Pe lângă manifestările programate de organizatori, ICR Beijing a pregătit o serie de evenimente printre care: marcarea Zilei Limbii Române, cu participarea scriitorilor români prezenți la târg și a prof.univ. Wang Tieshan, președintele interimar al Asociației de prietenie China-România; un atelier de traducere din limba română în limba chineză, primul de acest fel din China, cu acordarea unor diplome de excelență; o întâlnire între scriitorii români și chinezi, organizată împreună cu Asociația Scriitorilor din China.

De asemenea, va fi prezentată pe DVD piesa „Funcționarul destinului”, precedată de o conferință despre dramaturgia românească de azi susținută de autorul piesei, Horia Gârbea; va fi lansat romanul „Amorțire” de Florin Lăzărescu, apărut recent de Editura Literatura Poporului, cea mai mare editură din China.

Totodată, va fi organizată o conferință dedicată Zilei Limbii Române și va fi anunțată deschiderea oficială a Bibliotecii ICR Beijing, la Universitatea de Limbi Străine din Beijing.

Salonul Internațional de Carte de la Beijing este dedicat atât profesioniștilor din domeniul editorial — editori, agenți literari, distribuitori și vânzători de carte din China și din străinătate — cât și publicului larg, bucurându-se de o maximă vizibilitate în presa chineză.

Sursă: Agerpres Autor: Realitatea.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.