Internship plătit în marile edituri pentru studenţii de la facultăţile umaniste

Image result for Internship plătit în marile edituriStudenţii de la facultăţile umaniste din cadrul Universităţii Bucureşti se pot înscrie în stagii de practică plătită într-una dintre marile edituri din România, în cadrul unui program finanţat cu fonduri europene. În plus, studenţii care participă la program beneficiază şi de consiliere în carieră.

Programul „Competenţe digitale pentru piaţa editorială în era publicaţiilor electronice”, în valoare de 1,8 milioane de lei, demarat de Asociaţia Editorilor din România, Universitatea Bucureşti şi Diastasi Training and Consulting Services oferă stagii de practică plătită în domeniul editorial şi orientare şi consiliere în carieră pentru 160 de studenţi şi masteranzi ai Universităţii Bucureşti: Filosofie, Geografie, Istorie, Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Limbi şi Literaturi Străine, Litere, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Politice.

„Proiectul reprezintă o oportunitate pentru studenţi de a-şi dezvolta aptitudinile de muncă prin însuşirea de noţiuni şi competenţe practice din mediul editorial, cum ar fi: modul de lucru; elemente, principii şi procese ale editării unei cărţi precum redactarea, corectura, tehnoredactarea; drepturile de autor; editarea cărţilor electronice; marketing şi PR”, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Editorilor din România.

Stagiile de practică se vor desfăşura în perioada octombrie-noiembrie 2015 în unele dintre cele mai mari edituri din România. Studenţii vor avea un program flexibil de şase ore pe zi şi vor fi remuneraţi cu 1.200 de lei pe lună.

Remuneraţie de 1.200 de lei pe lună

De asemenea, pentru studenţii implicaţi în proiect vor fi organizate opt sesiuni de consiliere în grup de câte 2-4 ore şi 160 de sesiuni de consiliere individuală de câte 2 ore, timp în care specialiştii în consiliere vor evalua aptitudinile şi competenţele studenţilor, îi vor învăţa să-şi realizeze un plan de carieră, să redacteze un CV şi o scrisoare de intenţie şi le vor oferi informaţii care îi vor pregăti pe viitorii absolvenţi pentru alegerea angajatorului şi realizarea unei bune impresii la întâlnirea cu acestea.

În plus, cei mai merituoşi 25 de studenţi vor avea oportunitatea de a efectua o vizită de studiu la partenerul grec Diastasi Training and Consulting Services.

„În România, editurile întâmpină probleme să-şi găsească personal calificat. Flexibilitatea unui student, competenţele pe care le dobândeşte în facultate sunt calităţi care îl ajută să treacă peste provocările pe care le impune acest domeniu. SPer că acesre stagii să fie doar începutul şi ca în viitor să întâlnim cu angajaţi în edituri care au urmat aceste stagii”, a declarat Mihai Mitrică, director executiv al Asociaţiei Editurilor din România.

de Roxana Garaiman
Citeste mai mult: adev.ro/nsk32i

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.