Cros inedit în Bucureşti: participanţii aleargă cu o carte în mână pentru a înfiinţa o bibliotecă

Image result for running and bookFestivalul de Teatru Independent Undercloud îşi propune să ofere spectatorilor o experienţă culturală complexă, iar, pe 22 august, de la ora 10.00, organizatorii şi publicul interesat fac încălzirea pentru deschiderea evenimentului, alergând cu o carte în mână pentru a înfiinţa o bibliotecă.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, ediţia a VIII a, îşi propune să ofere spectatorilor o experienţă culturală complexă. Astfel, între 22 şi 31 august, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, bucureştenii îşi pot oferi „o cură de oxigen cultural”. Spectacole de teatru independent, spectacole-lectură, lansări de carte, conferinţe, ateliere, o terasă neconvenţională şi un cros cultural inedit sunt câteva dintre propunerile din acest an ale evenimentului.

Iniţiatorii crosului, care va avea loc pe 22 august, de la ora 10.00, pe traseul Arcul de Triumf – Muzeul Naţional al Ţăranului Român, sunt Chris Simion, regizoare şi scriitoare, şi Valeria van Groningen, multiplă campioană olimpică.

Condiţia înscrierii este ca participanţii să aibă la ei o carte pe care o consideră esenţială pentru cultura lor şi a celorlalţi. După ce s-au înscris şi se dă startul de gimnasta Andreea Răducanu, participanţii aleargă sau merg pe distanţa propusă cu cartea în mână. În plus, când ajung la linia de sosire, o donează bibliotecii „Undercloud”, care va funcţiona în Clubul Ţăranului.

Biblioteca va fi deschisă bucureştenilor pe toată perioada anului. Toţi iubitorii de literatură vor putea împrumuta cărţile gratuit. Pentru că este un cros atipic, numerele vor fi ataşate ca semn de carte. În acest fel, donaţia va rămâne în amintirea cititorilor şi va intra în istoria bibliotecii.

Crosul este organizat de Festivalul de Teatru Independent Undercloud împreună cu Asociaţia Bucharest Running Club.

de Dorina Calin

sursa: gandul.info 

sursa foto

3 responses to “Cros inedit în Bucureşti: participanţii aleargă cu o carte în mână pentru a înfiinţa o bibliotecă

  1. Cu ce carte ați alerga? 🙂

    • Bună întrebare! Cu o carte mai subţire, cu una mai groasă :))?
      Serios vorbind acum, nu mi-ar fi uşor să aleg o astfel de carte. Sunt multe cărţi care m-au influenţat în timp şi multe (sper) că vor continua să mă îmbogăţească spiritual, intelectual sau afectiv şi de acum înainte. Cărţile pe care le citim cresc/evoluează împreună cu noi într-un fel. Dar o carte ce a însemnat mult pentru mine la un moment dat al evoluţiei personale poate să nu însemne mai nimic pentru altcineva, format într-o perspectivă şi valori diferite. În fine. De dragul subiectului pe care l-aţi deschis şi valabil pentru mine pentru moment, să spunem că aş alege „Studiul China” de T. C. Campbell.
      Ah, şi ar mai fi o carte pe care aş lua-o la alergat :), şi anume: „La marginea realităţii” de Colin Andrews. Am tradus-o eu dar nu acesta este motivul :)), ci pentru că m-a delectat efectiv parcurgerea ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.