Casa lui George Enescu din Mihăileni, aflată în ruină, este salvată prin muzică

Casa lui George Enescu din Mihăileni, aflată în ruină, este salvată prin muzicăAlexandru Tomescu şi Eduard Kunz au înmânat marţi cecul cu banii strânşi în cadrul turneului Stradivarius Enescu Experience. Cei peste 4000 de euro vor ajuta la transformarea casei aflate în ruină într-un veritabil centru educaţional pentru artişti. Proiectul are în continuare nevoie de susţinere.

Raluca Stirbăţ descoperea acum trei ani ruina de la Mihăileni. Atunci a luat o decizie: să redea casei în care a copilărit George Enescu o nouă viaţă. A urmat clasarea de urgenţă ca monument istoric a construcţiei ce stătea să cadă. Apoi a reuşit să strangă banii şi echipa care să vadă poteţialul în proiectul din sătucul din Botoşani.

Violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Eduard Kunz au înmânat CEC-ul cu banii strânsi în turneul „Stradivarius Enescu Experience”. Au fost zeci de concerte în ţară şi în străinatate, iar banii au fost strânşi exclusiv pentru a renova Casa Enescu.

Săptămâna viitoare, la Mihăileni, va avea loc un masterclass. Pentru că la Mihăileni nu se doreşte doar renovarea casei memoriale, ci crearea unui spaţiu de creaţie, care să adune artişti din toată lumea.

Doi studenţi la Arhitectură şi-au făcut lucrarea de diplomă cu tema Casa Enescu. Ştirile TVR au susţinut demersul început de Societatea Internaţională George Enescu împreună cu Ordinul Arhitecţilor şi Fundaţia Pro Patrimonio. Un demers care se va încheia în ziua inaugurării casei de la Mihăileni.

De Anca Apostol

sursa: activenews.ro 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.