La jumatate de secol de la aparitia volumului „Sa ucizi o pasare cantatoare”, scriitoarea Harper Lee va publica un al doilea roman

Scriitoarea Harper Lee, castigatoare a unui premiu Pulitzer, va publica cel de al doilea roman din cariera sa, la peste 50 de ani de la aparitia cunoscutului roman „Sa ucizi o pasare cantatoare”, a anuntat marti editura Harper Publishers.

indexRomanul, intitulat „Go Set a Watchman”, a fost scris in anii 1950 si prezinta personaje din „To Kill a Mockingbird” („Sa ucizi o pasare cantatoare”). Romanul urmeaza sa apara pe rafturi in data de 14 iulie.

„In roman apare personajul cunoscut drept Scout in postura unei femei adulte si mi s-a parut un efort destul de decent”, arata Harper Lee intr-o declaratie de presa.

„Sunt umila si uimita ca aceasta lucrare va fi publicata dupa toti acesti ani”, a adaugat autoarea.

New York Times relateaza ca actiunea din „Go Set a Watchman” are loc la 20 de ani dupa cea din „To Kill a Mockingbird”. Desi se prezinta sub forma unei continuari a romanului, Harper Lee a scris de fapt mai intai romanul „Go Set a Watchman”.

Actiunea romanului de 304 pagini se desfasoara in acelasi oras inventat, Maycomb, din statul Alabama, si urmareste reintoarcerea personajului Scout Finch, eroina copil din „To Kill a Mockingbird”, pentru a-si vizita tatal, Atticus Finch.

Romanul „Sa ucizi o pasare cantatoare” atinge tema problemelor rasiale din Alabama in anii 1930. Volumul a fost publicat la cativa ani dupa inceputul miscarii pentru drepturile civile din SUA si a devenit lectura obligatorie in multe scoli americane.

de I.C.     HotNews.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s