„404” este cel mai popular cuvânt folosit de vorbitorii de limbă engleză în 2013

„404″ – codul oficial de eroare de pe internet – a fost desemnat cel mai popular cuvânt folosit de vorbitorii de limbă engleză în anul 2013, potrivit unui sondaj anual, ajuns la cea de-a 14-a ediţie, realizat de Global Language Monitor.

Locul al treilea este ocupat de „hashtag”, un cuvânt-simbol (semnul „diez”) folosit ca o comandă iniţial pe platforma de microblogging Twitter, preluată ulterior şi pe alte platforme online, precum Facebook şi Instagram.

Topul 10 al celor mai utilizate cuvinte folosite de vorbitorii de limbă engleză în 2013 este completat de @Pontifex (contul de Twitter al papei Francisc), „The Optic” („optică” – un termen preluat tot mai des în discursurile politice americane), „surveillance” („supraveghere”), „drones” („drone”), „deficit” („deficit”), „sequestration” („sechestrare”) şi „emancipate” („a emancipa”).

Potrivit independent.co.uk, Global Language Monitor a alcătuit cu aceeaşi ocazie un top al celor mai populare nume, dar şi un top al celor mai populare fraze. Astfel, Biserica Catolică a triumfat în topul celor mai populare nume, întrucât prima poziţie în acest clasament a revenit papei Francisc. Pe locurile următoare s-au clasat „ObamaCare” (proiectul propus de admistraţia Obama în domeniul asigurărilor de sănătate), „Barack Obama”, „NSA” (National Security Agency) şi „Kate Middleton”.

În topul celor mai populare fraze, primele poziţii au fost ocupate de „toxic politics”, „federal shutdown” şi „global warming/climate change”.

„404” este codul universal generat de internet pentru a semnala o eroare, ce apare alături de sintagma „page not found” („pagina nu a fost găsită”), potrivit Global Language Monitor, citat de Mediafax.

Pe locul al doilea în acest top se află sintagma „fail!”. Cuvântul individual „fail”, adeseori utilizat ca o frază completă în sintagma „Fail!” alături de codul „404″, semnalează eşecul unui efort, al unui proiect, al unui demers.

Întrucât primele două cuvinte din acest top provin din domeniul online, autoarea articolului publicat pe site-ul newsfeed.time.com este de părere că vorbitorii de limbă engleză au petrecut prea mult timp pe internet în anul 2013.

sursa: digi24.ro

Reclame

3 responses to “„404” este cel mai popular cuvânt folosit de vorbitorii de limbă engleză în 2013

  1. Hihi… Normal că ne petrecem timpul așa! În vremurile astea să mă mai duc la gară să văd mersul trenului, când pot da o „căutare”? Am observat că „search” nu e în top. Mi se pare prioritar. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.